Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ!!!


  • «Η Δράμα είναι αιματοπότιστος από το αίμα των προπατόρων μας και των αγωνιστών για την ελληνικότητα της Μακεδονίας»
  • «Ο Τίμιος Σταυρός να μας φωτίζει όλους, ώστε να πράττουμε το καθήκον μας για το καλό της Μακεδονίας μας και της πατρίδος μας»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ


Στο ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας παρενέβη, μέσω δημόσιας δήλωσής του, ανήμερα των Θεοφανείων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018, μετά την ολοκλήρωση της τελετής της Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας, ο Μητροπολίτης Δράμας, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους για την ημέρα των Θεοφανείων, ανέφερε:
«Χρόνια πολλά και ευλογημένα. Καλή χρονιά. Ο Τίμιος Σταυρός να μας φωτίζει όλους, ώστε να πράττουμε το καθήκον μας για το καλό της Μακεδονίας μας και της πατρίδος μας».
Στη συνέχεια, σε ερώτηση της εφημερίδας «Εργασία… συν» για την Μακεδονία και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, για το οποίο έχει αναπτυχθεί έντονος δημόσιος διάλογος το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Παύλος δήλωσε:
«Τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός έχει γονατίσει από τη στυγνή πολιτική που έχουν επιβάλλει οι δανειστές μας. Του παίρνουν τα σπίτια, του παίρνουν την αξιοπρέπεια και τώρα θέλουν να του πάρουν και τη ψυχή του. Ο Κοσμάς ο Αιτωλός όμως είπε ότι “Χριστός και ψυχή μάς χρειάζεται. Και αν δεν τα δώσουμε εμείς δεν μπορούν να μας τα πάρουν”. Εδώ πέρα ο τόπος που ζούμε, η Δράμα, είναι αιματοπότιστος από το αίμα των προπατόρων μας και των αγωνιστών για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Εμείς, λοιπόν, προδότες δεν θα γίνουμε. Όσοι γίνουν το αίμα αυτών που θυσιάστηκαν να πέσει πάνω στα κεφάλιά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου