ΡΕΠΟΡΤΑΖ
40 μήνες νοσηλείας στο Animus στη Λάρισα

Πράσινο φως στη Μυρτώ για να επιστρέψει στο σπίτι της

Ανοίγει ο δρόμος για να επιστρέψει στο σπίτι της η 20χρονη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο όταν έπεσε θύμα βάναυσης κακοποίησης από τον περιβόητο Πακιστανό «δράκο» της Πάρου το καλοκαίρι του 2012.
ΑΠΟ ΤΗ
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ
Υστερα από 40 μήνες νοσηλείας σε κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας της Λάρισας, το άτυχο κορίτσι ολοκλήρωσε τον κύκλο της αποκατάστασής του.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από το κέντρο Animus, η Μυρτώ, που συνεχίζει να δίνει μάχη για να κερδίσει τη ζωή της, θα συνεχίσει να φιλοξενείται στις υπερσύγχρονες δομές του ιδρύματος, έως ότου η μητέρα της αποφασίσει πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή για να συνεχίσει τις θεραπείες στο σπίτι τους. Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν φαίνεται να συμβεί σύντομα, καθώς, όπως δήλωσε η κυρία Μαίρη Κοτρώτσου στην «Espresso», η 20χρονη δεν είναι καν σε θέση να μετακινηθεί, ενώ στο σπίτι δεν υπάρχουν ο απαραίτητος εξοπλισμός, γιατροί, νοσηλευτές ή θεραπευτές.
«Η Μυρτώ θα χρειαστεί να κάνει πολλές θεραπείες για να βελτιωθεί. Εδώ και καιρό κάνω προσπάθειες να φύγουμε. Ελπίζω να συμβεί στο μέλλον, εφόσον δεν κινδυνεύει η υγεία της» αναφέρει η μητέρα της Μυρτώς και αναρωτιέται: «Ενας τετραπληγικός ασθενής, ο οποίος δεν κουνιέται και δεν μιλάει καθόλου, έχει γαστροστομία, βαλβίδα στον εγκέφαλο και αντλία στην κοιλιά, πώς μπορεί να έχει ολοκληρώσει πρόγραμμα;»
Οπως τονίζει η κυρία Κοτρώτσου, η 20χρονη ακολουθεί καθημερινά πεντάωρο πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ πριν από τρεις μήνες υποβλήθηκε σε ένα πολύ δύσκολο χειρουργείο στα χέρια, για να διορθωθούν οι στρεβλώσεις. Οπως λέει, αυτές τις ώρες η σκέψη της είναι στη δίκη που αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Σύρου με κατηγορούμενο τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, που είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και 25 χρόνια:
«Οσο περνάει ο καιρός και η κόρη μου παραμένει στην ίδια κατάσταση τόσο χειροτερεύουν όσα νιώθω γι΄ αυτό το πράγμα. Αν γινόταν ένα θαύμα και γινόταν πάλι καλά η Μυρτώ, μπορεί να τα ξεχνούσα όλα» δήλωσε συγκινημένη η κυρία Κοτρώτσου.
Δώρο ένα χρυσό σταυρουδάκι 
Ενα χρυσό σταυρουδάκι για να τη φυλάει, όταν με το καλό η Μυρτώ φύγει από το κέντρο αποκατάστασης της Λάρισας, είναι το δωράκι (στην τελετή που γίνεται προς τιμήν της) του βουλευτή Γιώργου Κατσιαντώνη στο βασανισμένο κορίτσι, που γνωρίζει καλά ο ίδιος.
Σήμερα το Αnimus γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του και τιμά τη Μυρτώ. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης.