Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ Η Δ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑΤΙ;;;

ΝΕΑ ΛΑΡΙΣΑ

«Ενίσχυση του πολιτικού γάμου…»

«Ενίσχυση του πολιτικού γάμου…»
Τη θέση της δημοτικής παράταξης «Νέα Λάρισα» αναφορικά με τη μείωση των τελών του πολιτικού γάμου, δημοσιοποιεί ο επικεφαλής της κ. Ντίνος Διαμάντος:
«Με εισήγηση που φέρει την υπογραφή του ίδιου του Δημάρχου ήρθε στην Οικονομική Επιτροπή θέμα «μείωσης των τελών» για την τέλεση των πολιτικών γάμων.
Και ενώ ο Δήμαρχος παραθέτει στην αρχή 4 δαπάνες που είναι ανελαστικές – αναπόφευκτες για το Δήμο προτείνει τη μείωση – μία δημοτική σύμβουλος του Δημάρχου μάλιστα πρότεινε και κατάργηση- του προβλεπόμενου τέλους.
Παραβλέποντας βέβαια ότι, αν μειωθεί ή καταργηθεί το τέλος τότε η επιβάρυνση των εξόδων θα μετακυλήσει στους δημότες (υπαλλήλου- κλητήρα, τακτικού υπαλλήλου για το σκοπό αυτό, καθαρίστριας για το σκοπό αυτό και στολισμού και χρήσης οπτικοακουστικών δημοτικών εγκαταστάσεων συν βέβαια, υπερωριών και επιδόματος Σαββατοκύριακου που τελούνται).
Το εξοργιστικό δε είναι ότι, ως λόγο μείωσης του τέλους κατά το Δήμαρχο είναι «η ενίσχυση του θεσμού του πολιτικού γάμου».
Η αναβολή του θέματος ως υπαναχώρηση της πλειοψηφίας είναι το λιγότερο. Γιατί η σαφής πολιτική θέση του Δημάρχου απέναντι στο ζήτημα και την αποστασιοποίηση από θεσμούς που Συνταγματικά και Ιστορικά ενισχύουν την Εθνική ταυτότητα και σφυρηλατούν την κοινωνική προοπτική διαφάνηκε ξεκάθαρα.
Και εμείς, δυστυχώς έτυχε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση να είμαστε μόνοι από την Αντιπολίτευση – και γι’ αυτό θα θέλαμε έστω και εκ των υστέρων την τοποθέτησή τους- πέραν της γενικής τοποθέτησης περί της αναγκαιότητας για την νομική ύπαρξη του πολιτικού γάμου, δεν  θα συναινέσουμε σε απόψεις και πολιτικές που ενισχύουν το θεσμό αυτό για λόγους πέραν «αναγκαιότητας» και θα υποβαθμίζουν τη σχέση Κοινωνίας – Ορθόδοξης Εκκλησίας».
1i-selida-pg
eisigisi-dimarchou-1i-sel-pol-gamoi
eisigisi-dimarchou-2i-sel-pol-gamoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου