Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ;;;


Με αφορμή τη διενέργεια εσπερίδας από τη Λαρισαϊκή Λέσχη στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας  στις 9/12/2016 και τη δημοσιοποίηση σχετικού άρθρου σε γνωστή εφημερίδα της Λάρισας η Συντονιστική Επιτροπή του Κινήματος Ελληνικής Επαναφοράς χαιρετίζει την πρωτοβουλία για την πραγματοποίησή της, επιθυμεί, ωστόσο, να προβεί σε σειρά παρατηρήσεων σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν στα πλαίσια του ενδέχεται άλλως έχειν.
Κατ' αρχήν πιστεύουμε ότι η Λάρισα -και γενικότερα ολόκληρη η Θεσσαλία- αποτέλεσε τον χώρο στον οποίο γεννήθηκαν τα αρχαιοελληνικά φύλα όπως τα γνωρίζουμε από την μυθολογία. Από τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης προκύπτει ότι η καταγωγή των Θεσσαλών προέρχεται από το προελληνικό φύλο των Πελασγών. Τα παιδιά του Έλληνα, γιου του Δευκαλίωνα, και αρχηγοί των μετέπειτα αντίστοιχων (ελληνικών) φύλων δηλ. ο Δώρος, ο Αίολος και ο Ξούθος συμμάχησαν και πολέμησαν εναντίον των Πελασγών για την ανατροπή της βασιλείας τους στη Θεσσαλία στις αρχές της 2ης π.Χ. χιλιετίας. Συνεπώς όταν αναφερόμαστε στον πολιτισμό που γεννήθηκε, κυριάρχησε αλλά και διαιωνίστηκε στον Θεσσαλικό -και όχι μόνο- χώρο αυτός δεν είναι άλλος από τον ελληνικό. Στο πέρασμα των αιώνων υπήρξαν ασφαλώς επιδρομές και κατακτήσεις του ελλαδικού χώρου από βαρβάρους (Πέρσες, Άραβες, Οθωμανοί κλπ.)  χωρίς ωστόσο να κατορθώσουν, ωστόσο, ο "πολιτισμός" τους να κυριαρχήσει έναντι του μεγαλειώδους ανθρωποκεντρικού ελληνικού πολιτισμού. Και ευτυχώς για εμάς, τους Έλληνες, καθώς πώς θα μπορούσαμε να ενστερνιστούμε πολιτισμούς οι οποίοι είχαν ως έθιμο την ανθρωποφαγία ή το αυτομαστίγωμα (το βλέπουμε και στις μέρες μας, δυστυχώς, να πραγματοποιείται μια φορά το χρόνο στην πρωτεύουσα της χώρας) επειδή έτσι έπραξε κάποιος προφήτης;
Η γενικότερη αντίληψη πάντως περί "μη σύγκρουσης πολιτισμών" και "μη ύπαρξη ιερού πολέμου" η οποία εκφράστηκε στην εκδήλωση μας βρίσκει αντίθετους και εξηγούμε το γιατί. Είναι γεγονός ότι πράγματι οι πόλεμοι γίνονταν ανέκαθεν για γεωστρατηγικούς, γεωοικονομικούς λόγους από τους εκάστοτε ισχυρούς του πλανήτη. Όμως ένας πολιτισμός ή ένα δόγμα, αναλόγως τι πρεσβεύει, μπορεί υπό τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις να αποτελέσει το εργαλείο, το μέσο υλοποίησης μιας ένοπλης σύρραξης και φέρει το θάνατο, τη δυστυχία τον όλεθρο. Τα παραδείγματα πολλά στο παρελθόν ιδιαίτερα στο Μεσαίωνα.
Το επιχείρημα ότι δεν νοείται ιερός πόλεμος με την έννοια της  θρησκευτικής σύγκρουσης καθώς ο Θεός είναι ένας είναι υπερβολικά υπεραπλουστευμένο και εν τέλει παραπλανητικό. Το ζήτημα είναι σε ποιόν Θεό πιστεύει κάθε θρησκεία; Ένας Μωαμεθανός πιστεύει στον ίδιο Θεό μ' έναν Χριστιανό ή μ' έναν Εβραίο ή μ' ένα Βουδιστή; Μήπως ο καθένας απ' αυτούς και όλοι μεταξύ τους πιστεύουν σε διαφορετικό Θεό; Όλοι τους πιστεύουν μεν στη μοναδικότητα του Θεού αλλά αν εξετάσουμε δε προσεκτικά σε ποιον πιστεύει ο καθένας και, κυρίως,  τι πρεσβεύει ο κάθε Θεός στον οποίον πιστεύει τότε μάλλον θα συμπεράνουμε ότι δεν είναι ο ίδιος Θεός. Με απλά λόγια, πώς μπορεί να ταυτίζεται ο Αλλάχ με τον Γιαχβέ και τον Πατέρα του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού; Και επειδή κάποιοι, ίσως επιχειρήσουν τεχνηέντως να ταυτίσουν τον Γιαχβέ με τον Πατέρα του Ιησού Χριστού μας τους προτείνουμε να το επανεξετάσουν διαβάζοντας τα λόγια του ίδιου του Χριστού περί της καταγωγής Του, στην Καινή Διαθήκη, και την καταγωγή όσων υπήρξαν ηθικοί αυτουργοί της Σταύρωσής Του. Ο διαχωρισμός είναι σαφής.
Διατηρούμε ισχυρές αμφιβολίες εάν πράγματι όλες οι θρησκείες εκφράζουν  την ειρήνη, την αγάπη και τη ζωή και όχι σκοτωμούς και πολέμους όπως αναφέρθηκε μεταξύ των ομιλητών. Μια προσεκτική ανάγνωση του Κορανίου , του Ταλμούδ και της  Π. Διαθήκης δυστυχώς επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας ότι τούτο μάλλον δεν συμβαίνει. Εάν πράγματι προάγουν την αγάπη και την αδελφοσύνη μεταξύ των λαών που είναι οι αποδείξεις; Ο κύριος Ημών Ιησούς Χριστός  απέδειξε ότι ήλθε, για να σώσει το ανθρώπινο γένος από το βούρκο της αμαρτίας θυσιάζοντας την ίδια Του τη ζωή. Τουναντίον, ο Αβραάμ ή ο Μωυσής αλλά και ο Μωάμεθ τι έπραξαν προς αυτή την κατεύθυνση; Στο Κοράνι υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά για θανάτωση των απίστων (όσων δεν ασπάζονται το Ισλάμ) ενώ στην Π. Διαθήκη ας μας εξηγήσουν τι εννοούν με την αναφορά περί περιούσιου λαού των Εβραίων και με την προτροπή "θα εξεγείρω τα τέκνα σου, Σιών, εναντίων των τέκνων των Ελλήνων...και θα εξολοθρεύσω τους Κρήτας". Ζαχαρίας Θ΄-13.
Δυστυχώς, την ξεκάθαρη άποψη διαχωρισμού της θρησκείας της αγάπης δηλ. του Χριστιανισμού από τις μισαλλόδοξες θρησκείες του Ισλάμ και του Γιαχβέ αντί να την ακούσουμε από τα χείλη του αρχιμανδρίτη π. Νικηφόρου Κοντογιάννη (δηλ. από τον κλήρο) αναγκαζόμαστε να την εκφράσουμε εμείς οι πιστοί χριστιανοί που αντιστεκόμαστε στην ύπουλη επιβολή της πολυπολιτισμικότητας, δηλαδή της ηθικής και πνευματικής ισοπέδωσης που μαζικά και απροκάλυπτα προωθείται σε όλες τις κοινωνίες  του κόσμου στις μέρες μας. Σε κάτι τέτοιες στιγμές ειλικρινά αναρωτιόμαστε: "Μα καλά δεν υπάρχει πλέον στην Εκκλησία μας ούτε ένας Χριστόδουλος;" Γιατί τέτοια εκκωφαντική σιωπή σε κοσμογονικά γεγονότα όπως η προσπάθεια επιβολής της Πανθρησκείας, της κατάργησης των εθνών-κρατών μέσω της παγκοσμιοποίησης και της άλωσης της χώρας από αλλοεθνείς και αλλόθρησκους με άλλοθι την επίκληση των δήθεν ανθρωπίνων δικαιωμάτων;
Η μοναδική ερώτηση που θα θέλαμε σαν Κίνημα Ελληνικής Επαναφοράς να απευθύνουμε στον σεβάσμιο π. Νικηφόρο είναι: όταν τελείται μια πράξη προσφοράς στον λαθρομετανάστη (και όχι πρόσφυγα, ασφαλώς, πρόσφυγας είναι όταν παραμένει στην Τουρκία, όταν φυγαδεύεται από τις Τουρκικές αρχές με φουσκωτή βάρκα μάλλον λαθρομετανάστης είναι) το ιερό σύμβολο της Χριστιανοσύνης, τον Σταυρό, τον φέρετε επάνω στο ράσο ή τον αφαιρείται -για να μην ενοχλείται ο αλλόθρησκος εισβολέας- όπως έπραξε στο παρελθόν ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος; Επίσης, το φαγητό συνάδει με τις προτιμήσεις τους  ή προσφέρετε ότι ελεήσει ο Μεγαλοδύναμος;  Γιατί έχουν υπάρξει περιστατικά απόρριψης φαγητών στον κάλαθο των αχρήστων επειδή... δεν τους ήταν γευστικά.
Τέλος, στο μόνο ζήτημα που θα συμφωνήσουμε με τον αξιότιμο κ. Αντιπρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας είναι ότι στη χώρα μας συντελείται πράγματι φυλετική διάκριση και ρατσισμός και δεν είναι άλλος από αυτόν ενάντια στους αυτόχθονες Έλληνες κατοίκους της από τους παγκόσμιους οικονομικούς δολοφόνους - ολιγάρχες της Νέας Τάξης Πραγμάτων.  Σ' αυτούς ο ελληνικός λαός θα αντισταθεί σθεναρά και θα τους νικήσει όπως άλλωστε έπραξε και στο παρελθόν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου