Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Σύσσωμη η αντιπολίτευση «πυροβολεί» Καλογιάννη: Προκλητική και σκανδαλώδης η ανάθεση φύλαξης κτηρίων σε security

4 Ιουνίου 2016, 10:37
Σοβαρές καταγγελίες και ερωτήματα για τον τρόπο που η δημοτική αρχή Λαρισαίων επιχείρησε να προχωρήσει το θέμα της φύλαξης δύο δημοτικών κτηρίων από ιδιωτική εταιρεία έναντι 59.000 ευρώ, θέτουν σύσσωμοι οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Συγκεκριμένα, στην κοινή ανακοίνωση που συνυπογράφουν οι κ.κ. Ρένα Καραλαριώτου, Κώστας Τζανακούλης, Έκτορας Νασιώκας και Ντίνος Διαμάντος, σημειώνονται τα εξής:
«Η φύλαξη και η προστασία της δημοτικής περιουσίας (κτιρίων και ελεύθερων χώρων), με όρους διαφάνειας, είναι αυτονόητο ζητούμενο για κάθε δημοτική αρχή.
Αυτά όμως που δεν είναι αυτονόητα για μία Δημοτική αρχή είναι:
  1. Η απίστευτη ανακολουθία της με τις προεκλογικές της διακηρύξεις της που αποκήρυττε άκριτα κάθε μορφής συνεργασίας με την ιδιωτική πρωτοβουλία και σήμερα, με εντελώς ελλιπή τρόπο που φτάνει στα όρια της αδιαφάνειας να προχωρά σε ανάθεση φύλαξης δημοτικών κτιρίων σε ιδιωτική Security.
  2. Να καταθέτει «μελέτη» παροχής υπηρεσιών φύλαξης σε ιδιώτη 2 δημοτικών κτιρίων με ένα σημαντικά υψηλό ποσό 59.000 ευρώ για … 9 μήνες:
Χωρίς να προσδιορίζονται στη μελέτη με σαφήνεια ποιες είναι οι ανάγκες φύλαξης ανά κτίριο.
Χωρίς να αναφέρονται στη μελέτη εναλλακτικές προτάσεις για τη φύλαξη με πλήρη στοιχεία κόστους και απόδοσης ώστε να αξιολογήσει το ΔΣ και να αποφασίσει.
Χωρίς να υπάρχει αναφορά αξιολόγησης της μέχρι σήμερα υπηρεσίας φύλαξης από ιδιώτη που ομολογήθηκε ότι υπάρχει στα κτίρια αυτά.
Χωρίς να καταγράφονται ρητά στη μελέτη οι ζητούμενες υπηρεσίες φύλαξης (με ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία) ώστε, να αιτιολογείται ο προσδιορισμός του ιδιαίτερα υψηλού ποσού των 59.000 ευρώ για … 9 μήνες!
Άρα, να μην καταθέτει μελέτη αλλά, έναν απλό τίτλο της ζητούμενης υπηρεσίας και ένα αναιτιολόγητο υψηλό ποσό για μόλις 9 μήνες. Ένα ποσό βέβαια το οποίο είναι στα όρια της … ανάθεσης και του πρόχειρου διαγωνισμού .
Αυτή η τακτική είναι προκλητική και σκανδαλώδης.
Στο Δημοτικό συμβούλιο όταν θέσαμε σύσσωμη η αντιπολίτευση τα ζητήματα αυτά και ζητήσαμε να μην ενταχθεί το θέμα ως «εκτός ΗΔ» αλλά, να επανέλθει με ολοκληρωμένη μελέτη με τα στοιχεία που θέσαμε, η Δημοτική αρχή προκλητικά τα αγνόησε, ενέταξε το θέμα και το ψήφισε.
Αναρωτιόμαστε γιατί άραγε;»


Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2016/06/04/sissomi-i-antipolitefsi-pirovoli-kalogianni-proklitiki-ke-skandalodis-i-anathesi-filaxis-ktirion-se-secyrity/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου