Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ



ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΟΛΑΤΙΔΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ...


 








 Ο Ηλίας Πολατίδης γεννήθηκε το 1966 στις Σέρρες και μεγάλωσε στον Λευκώνα Σερρών. Είχε αποκτήσει υψηλή μόρφωση καθώς το 1984 εισήλθε με υποτροφία στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1991 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο  Rensellaer Polytechnic Institute της Νέας Υόρκης στην Αεροδιαστημική Μηχανική. Ασκούσε το επάγγελμα του Μηχανολόγου Μηχανικού με μεγάλη σταδιοδρομία σε κορυφαίες βιομηχανίες και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, και σε ερευνητικά προγράμματα . Ήταν έγγαμος και πατέρας δυο παιδιών. 

Ο Ηλίας Πολατίδης υπήρξε σε όλη του την ζωή ένας σεμνός και αξιοπρεπής άνθρωπος, και ένας ανιδιοτελής μαχητής των πατριωτικών ιδανικών. Το 1999 εντάσσεται στην πολιτική κίνηση «Πρώτη Γραμμή» του κ. Κωνσταντίνου Πλεύρη, και το 2001 στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Θα εκλεγεί βουλευτής Σερρών στις εκλογές του 2007 και του 2009, καταγράφοντας ένα σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο, πάντοτε με σεμνότητα αλλά και μαχητικότητα. 

Αρνήθηκε να προσχωρήσει στην Νέα Δημοκρατία το 2012 παρά τις προτάσεις που έγιναν από πρώην συναδέλφους του στον ΛΑ.Ο.Σ., και αποστασιοποιήθηκε από την πολιτική. Ταυτόχρονα άρχισε και ο προσωπικός του Γολγοθάς, καθώς λίγο μετά πέθανε η αδελφή του, ενώ και τον ίδιο θα χτυπήσει η φοβερή ασθένεια. Όλα αυτά τα χρόνια ο Ηλίας Πολατίδης σήκωσε τον προσωπικό του Σταυρό με καρτερία, υπομονή, και αξιοπρέπεια. Λίγοι γνώριζαν τι πραγματικά αντιμετώπιζε, ενώ πολλοί πρώην πολιτικοί «φίλοι» του μάλλον τον είχαν ξεχάσει. Ο Ηλίας Πολατίδης υπήρξε ένας καλός και αγαθός φίλος του «Ελεύθερου Κόσμου». Ένας άνδρας με ήθος, ευπρέπεια, αγωγή, βαθιά παιδεία και ελληνική ψυχή. Ένας άνδρας ο οποίος πολύ δύσκολα θα εμφανιστεί ξανά στον πολιτικό βίο της χώρας. Ας είναι αιωνία η μνήμη του. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου