Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ -ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ ΤΟ Α' ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ!!!

ΠΙΣΚΕΨΙΜΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ – ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Ιστορική ημέρα για τη Λάρισα – Άνοιξε το Αρχαίο Θέατρο (ΦΩΤΟ)

LARISSANET.GR
Ιστορική ημέρα για τη Λάρισα – Άνοιξε το Αρχαίο Θέατρο (ΦΩΤΟ)
Του Γιάννη Ανδρεάκη
Αδιαμφισβήτητα ιστορική η Πρωταπριλιά του 2016 για την πόλη της Λάρισας, καθώς σήμερα άνοιξε για το κοινό το Α΄ Αρχαίο Θέατρο της πόλης.
Πρώτο σχολείο που επισκέφθηκε τον χώρο ήταν το 12ο Γυμνάσιο Λάρισας, με τους μαθητές να ενημερώνονται για την ιστορία του χώρου. Όσο για τους Λαρισαίους, πολλοί ήταν αυτοί που κοιτούσαν με περιέργεια από την οδό Βενιζέλου, χωρίς να εισέρχονται. Πλέον οι επισκέψεις αναμένεται να αυξηθούν με το πέρασμα των ημερών.
Αρχαιο Θεατρο (1)
Αρχαιο Θεατρο (2)
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δημήτρης Καραγκούνης, αρχιτέκτων και Προϊστάμενος Τμηματάρχης Μελετών Έργων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, δώρισε στους καθηγητές του σχολείου έναν τόμο που αφορά το Αρχαίο Θέατρο, ενώ συνομίλησε με τους μαθητές.
Αρχαιο Θεατρο (4)
Σε δήλωσή της στο larissanet.gr η Σταυρούλα Σδρόλια, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, επισήμανε πως «σήμερα με την δυνατότητα του κοινού να εισέρχεται στο Αρχαίο Θέατρο ξεκινάει μια δοκιμαστική περίοδο».
Κάλεσε τους πολίτες να μπουν στον χώρο του Θεάτρου υπογραμμίζοντας πως «αξίζει τον κόπο να σταθείς στην ορχήστρα και να δεις απ’ αυτό το σημείο το Αρχαίο Θέατρο της πόλης».
Παράλληλα, τόνισε πως «έχουμε ακόμη δρόμο για την οριστική αποκατάσταση του Θεάτρου».

Αξίζει να σημειωθεί πως το κοινό μπορεί να εισέρχεται στο χώρο από την είσοδο της οδού Βενιζέλου και να κινείται στην ορχήστρα χωρίς, όμως, να έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στα εδώλια, που ακόμα βρίσκονται σε φάση αποκατάστασης.
Επισκέψιμο είναι το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας καθημερινά (και Σάββατο – Κυριακή) από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.
Συνάμα θα πρέπει να καταγραφεί το πολύ μεγάλο πανελλαδικό ενδιαφέρον που έχει αποκτήσει η δυνατότητα επίσκεψης πολιτών μέσα στο Αρχαίο Θέατρο, καθώς τα τηλέφωνα από φορείς και συλλόγους είναι συνεχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου