Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Πόσοι άντρες υπάρχουν ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο αυτής της χώρας; Μετά βίας ένας.


Δέν  προσφέρει η Ελλάδα  πλέον     κανένα κίνητρο για να εγκατασταθούν εδώ άντρες.....
Ο Έλληνας έχει εκφυλιστεί σε μέλος κομματικών αδελφοτήτων- σε έναν άνθρωπο που είναι γνωστός για τη μεγάλη ανάπτυξη του αγελαίου ενστίκτου του και μια εμφανή απουσία νοητικής ικανότητας και εύθυμης αυτάρκειας......
Πρώτο και κύριο μέλημα του νεοέλληνα όταν έρχεται στον κόσμο θα είναι να φροντίσει να λειτουργούν διάφορα φτωχοκομεία και, προτού ακόμη νομίμως αντρωθεί, να μαζέψει χρήματα για να στηρίξει τις χήρες και τα ορφανά που έχει πλέον γεμίσει η ελλάδα λόγω μνημονίων.

Μέ λίγα λόγια, οι έλληνες θα ζούν πλέον με τη βοήθεια κάποιας αλληλασφαλιστικής εταιρείας που θα του έχει υποσχεθεί μια αξιοπρεπή κηδεία...
Βέβαια δεν αποτελεί καθήκον του ατόμου να αφιερωθεί στην εξάλειψη της όποιας μορφής αδικίας, ούτε καν της μεγαλύτερης.
Είναι όμως καθήκον του ατόμου τουλάχιστον να μην στηρίζει στην πράξη την αδικία.
Δυστυχώς ο σημερινός έλληνας ασχολείται με το κράτος πατώντας πάνω στους ώμους κάποιου άλλου έλληνα.
Πρέπει πρώτα να κατέβει από τούς ώμους του άλλου ο κάθε έλληνας για να μπορέσει να ακολουθήσει τις προσωπικές του ασχολίες.
Συνεπώς, στο όνομα της τάξης και της πολιτικής κυβέρνησης , αναγκαζόμαστε τελικά να τιμήσουμε και να επικροτήσουμε την ίδια μας την κακία.
Μετά από την πρώτη παραδοχή της αδικίας έρχεται η αδιαφορία και εν συνεχεία μεταρέπεται αυτή απο κάτι ανήθικο σε κάτι που δεν υπόκειται σε ηθικές επιταγές.

Το πιο κατάφωρο και διαδεδομένο σφάλμα χρειάζεται την πιο ανιδιοτελή αρετή για την συντήρησή του...
Άδικοι νόμοι υπαρχουν. Θα αρκεστούμε να τους υπακούμε, ή θα προσπαθήσουμε να τους διορθώσουμε, αλλά θα τους υπακούμε μέχρι να τα καταφέρουμε, ή θα τους παραβιάσουμε αμέσως;
Οι άνθρωποι γενικά, όταν βρίσκονται κάτω από μια κυβέρνηση σαν την τωρινή, πιστεύουν οτι πρέπει να περιμένουν μέχρι να κατορθώσουν να πείσουν την πλειοψηφία να τους αλλάξει.
Πιστεύουν σήμερα οι έλληνες οτι, αν αντισταθούν στην πουλημένη κυβέρνηση, το φάρμακο για το πρόβλημα θα είναι χειρότερο από το πρόβλημα.
Ομως το φταίξιμο είναι της κυβέρνησης που το φάρμακο είναι χειρότερο από το πρόβλημα.
Εκείνη το κάνει χειρότερο. Γιατί δεν επικεντρώνεται περισσότερο στο να προβλέπει τις αντιδράσεις και να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμήσεις.

Γιατί δεν νοιάζεται για τη σοφή της μειοψηφία;
Γιατί κραυγάζει και αντιστέκεται πριν λαβωθεί;
Γιατί δεν ενθαρρύνει τους πολίτες της να υποδεικνύουν πάντοτε τα ελαττώματά της ;
Γιατί πάντα σταυρώνει τον Χριστό  και αφορίζει τον παπαρρηγόπουλο  και τον παπαφλέσσα, ενώ αποκηρύσσει ως επαναστάτες τον Κολοκοτρώνη και τον Καραϊσκάκη;
Το μόνο αδίκημα που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί μια κυβέρνηση είναι η σκόπιμη και έμπρακτη άρνηση της εξουσίας της.
Συνέλληνες, ας αφήσουμε τη ζωή μας να λειτουργήσει ως μιά ενάντια δύναμη τριβής που θα σταματήσει τη μηχανή του άδικου κράτους.

Εκείνο που οφείλουμε ειδικά σήμερα να κάνουμε σαν Έλληνες είναι να φροντήσουμε, σε κάθε περίπτωση, να μην αποτελούμε μέρος της αδικίας που καταδικάζουμε.......


Του  Μπέλτσιου  Χρήστου
Αξ/κος  Ε.Ν

Λάρισα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου