Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΚΤΕΡ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!!!

Σειρά δράσεων με κορύφωση την κάθοδο στην Αθήνα σε πανελλαδικό συλλαλητήριο την ημέρα που θα έρχεται προς ψήφιση στη βουλή το πολυνομοσχέδιο που θίγει το οικονομικό, το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό των αγροτών, αποφάσισαν αγρότες που συγκεντρώθηκαν το απόγεμα της Τετάρτης στον Πλατύκαμπο.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν είκοσι αγροτικοί συνεταιρισμοί από το νομό Λάρισα, τρεις ομοσπονδίες και γεωτεχνικοί φορείς.
agrotesq1
Όλες οι τοποθετήσεις εξέφρασαν ένα βαρύ κλίμα για την κυβέρνηση με το τρίπτυχο των διεκδικήσεων να είναι η μείωση του κόστους παραγωγής, το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό των αγροτών.
Αποφασίστηκε άμεσα να αποσταλεί έγγραφο αίτημα στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό στο οποίο θα ζητείται η σύγκληση εκτάκτου Περιφερειακού Συμβουλίου για το αγροτικό παρουσία όλων των φορέων.
agrotes3
Θα ακολουθήσει την Τρίτη 10 Νοεμβρίου αγροτικό συλλαλητήριο – διαμαρτυρία με τρακτέρ να δίνουν… ραντεβού στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας με τη συμμετοχή και φορέων όπως τα Επιμελητήρια, το Εργατικό Κέντρο κ.α.
agrotes2
Τέλος, στο πλαίσιο ενός πανελλαδικού συντονισμού θα επιδιωχθεί ένα πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Αθήνα, την ημέρα που θα έρχεται προς ψήφιση το επίμαχο πολυνομοσχέδιο.
Αυτά βέβαια σε ότι αφορά το Νοέμβριο καθώς στο Δεκέμβριο ο σχεδιασμός προβλέπει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων πιθανόν πριν την εορταστική περιόδο.
newsroom onlarissa.gr


Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2015/10/21/vgenoun-ta-trakter-stin-kentriki-platia-tis-larisas-stis-10-noemvriou-ti-apofasisan-i-agrotes-foto/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου