Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΗ BUNDESBANK: ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

ΠΗΓΗ: http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/
ΟΔΗΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πρόταση-σοκ Bundesbank: Βάλτε χέρι στις περιουσίες πολιτών αν κινδυνεύετε με χρεοκοπία !!!
Ζητά να επιβάλλεται κεφαλικός φόρος προτού ζητηθεί βοήθεια από άλλες χώρες !!!





Στην πρόταση-σοκ ότι χώρες που απειλούνται με χρεοκοπία θα πρέπει να αντλούν χρήματα από τον ιδιωτικό πλούτο των πολιτών τους μέσω ενός εφάπαξ φόρου επί της περιουσίας τους, πριν ζητήσουν βοήθεια από άλλες χώρες, προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, Bundesbank.

«Ένας φόρος επί της περιουσίας αντιστοιχεί στην αρχή της εθνικής ευθύνης, σύμφωνα με την οποία οι φορολογούμενοι είναι υπεύθυνοι για τις υποχρεώσεις της κυβέρνησής τους πριν ζητηθεί η αλληλεγγύη άλλων κρατών» αναφέρει η Bundesbank στη μηνιαία έκθεσή της.

Η γερμανική κεντρική τράπεζα προειδοποιεί πως ένας τέτοιος φόρος εμπεριέχει σημαντικούς κινδύνους και η εφαρμογή του δεν θα ήταν εύκολη, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να εξετασθεί μόνο σε απολύτως εξαιρετικές περιπτώσεις, για παράδειγμα για να αποφευχθεί μια υποβόσκουσα κρατική χρεοκοπία.
Η σκληρή αυτή στάση της Μπούντεσμπανκ ανακοινώνεται έπειτα από χρόνια κρίσης στην ευρωζώνη, στη διάρκεια των οποίων πραγματοποιήθηκαν πέντε προγράμματα διάσωσης. Υπήρξαν επίσης παρεμβάσεις στην αγορά ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), για παράδειγμα στην Ιταλία, όπου ο μέσος καθαρός πλούτος των νοικοκυριών είναι μεγαλύτερος απ' ό,τι στη Γερμανία.

ΠΗΓΗ
http://www.star.gr/Pages/Oikonomia.aspx?art=212851&artTitle=protasi_sok_bundesbank_valte_cheri_stis_periousies_politon_an_kindynevete_me_chreokopia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου