Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ...ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΕ:!!

Έλληνας ο κομάντο που αφόπλισε τον μακελάρη του TGV

LARISSANET
Έλληνας ο κομάντο που αφόπλισε τον μακελάρη του TGV
Τον άρπαξα και… διηγείται ο Ελληνοαμερικανός στρατιωτικός Άλεξ Σκαρλάτος.
Οι σκηνές είναι πραγματικά βγαλμένες από ταινία δράσης όταν ο 22χρονος ελληνοαμερικανός στρατιώτης Άλεξ Σκαρλάτος, έδινε μάχη με τον τρομοκράτη στο γαλλικό τρένο TGV προκειμένου να σώσει τους 554 επιβάτες.
asa5s454Ο ένας από τους δύο Αμερικανούς στρατιώτες που έδωσαν μάχη σώμα με σώμα προκειμένου να αφοπλίσουν τον Μαροκινό τρομοκράτη, σώζοντας τους 554 επιβάτες της γαλλικής υπερταχείας είναι ελληνικής καταγωγής.
Ο 22χρονος Άλεξ Σκαρλάτος από το Όρεγκον υπηρετεί στην Αμερικανική Εθνοφρουρά και όπως δήλωσε, μαζί με τον φίλο του Σπένσερ, κατέβαλαν κάθε προσπάθεια προκειμένου να αφοπλίσουν τον βαριά οπλισμένο άνδρα.
«Ακούσαμε πυροβολισμούς και ακούσαμε το τζάμι να σπάει πίσω μας και είδαμε έναν υπάλληλο του τρένου να τρέχει δίπλα μας, στον διάδρομο» είπε ο Σάντλερ, περιγράφοντας τις σκηνές πανικού. «Στη συνέχεια, είδαμε έναν ένοπλο να μπαίνει στο βαγόνι κρατώντας ένα αυτόματο όπλο» αφηγείται ο Σάντλερ.
«Την ώρα που το όπλιζε για να πυροβολήσει, ο Άλεξ φώναξε: «Σπένσερ, πήγαινε!» και ο Σπένσερ έτρεξε στον διάδρομο» είπε ο Σάντλερ. «Ο Σπένσερ έκανε την πρώτη επαφή, έριξε κάτω τον τύπο, ο Αλεξ του πήρε το όπλο από τα χέρια. Ο ένοππλος έβγαλε έναν χαρτοκόπτη και μαχαίρωσε τον Σπένσερ μερικές φορές. Οι τρεις μας τον δείραμε μέχρι που έπεσε αναίσθητος», λέει ο Αμερικανός.
Άλλος ένας επιβάτης βοήθησε τους τρεις αμερικανούς να τον δέσουν.
«Ο ένοπλος δεν είπε ποτέ κουβέντα», σημείωσε ο Σάντλερ.
Στην επίθεση τραυματίστηκε και ο γάλλος ηθοποιός Ζαν-Χιου Ανγκλάντ, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία Betty Blue του 1986, ο οποίος κόπηκε όταν έσπασε το τζάμι για να σημάνει τον συναγερμό.
Ο ένοπλος τελικά συνελήφθη όταν το τρένο έφτασε στο σιδηροδρομικό σταθμό του Αράς στη βόρεια Γαλλία, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο.
Δεν είναι γνωστά τα κίνητρα της επίθεσης. Γάλλοι εισαγγελείς σημειώνουν ότι έχει ξεκινήσει έρευνα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας ήταν γνωστός στις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών και έχει καταγωγή από το Μαρόκο. Είναι 26 ετών.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο τελευταίο βαγόνι του τρένου TGV, το οποίο μετέφερε 554 επιβάτες. Στη βαλίτσα του, ο άνδρας είχε αρκετά όπλα, ανάμεσά τους ένα Καλάσνικοφ, ένα αυτόματο περίστροφο και ξυραφάκια.
Στην πόλη Αράς, ο Άντονι Σάντλερ, ο Αλεκ Σκαρλάτος και ο Κρις Νόρμαν, ένας βρετανός που βοήθησε στην εξουδετέρωση του άνδρα, έλαβαν μετάλλια ανδρείας.
Ο Άλεξ γύρισε μόλις πριν έναν μήνα από το Αφγανιστάν. Στο τρένο βρισκόταν ως επιβάτης. «Ήταν οι διακοπές μου, η άδεια μου από το Αφγανιστάν» είπε.
Αμέσως μετά το γεγονός, ο Άλεξ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους γονείς του, Μανώλη και Κάρεν Σκαρλάτος.
Ο Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε τους τρεις αμερικανούς «ήρωες».
«Ο πρόεδρος εξέφρασε την βαθιά ευγνωμοσύνη του για το κουράγιο και τη γρήγορη αντίδραση αρκετών επιβατών, ανάμεσά τους αμερικανών στρατιωτών, που ανιδιοτελώς εξουδετέρωσαν τον δράστη» ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του. «Είναι ξεκάθαρο ότι οι ηρωικές πράξεις τους μπορεί να εμπόδισαν μία μεγαλύτερη τραγωδία» σημείωσε.
Ο Μπερνάρ Καζνέβ χαιρέτισε το θάρρος των επιβατών και σημείωσε ότι «έδειξαν εξαιρετική γενναιότητα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Χωρίς την ψυχραιμία τους μπορεί να ήμασταν αντιμέτωποι με ένα τρομερό περιστατικό».
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου