Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΙ ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!!!

ΑΝΕΛ: Σήμερα αποφασίζουν για Χαϊκάλη


ΑΝΕΛ: Σήμερα αποφασίζουν για Χαϊκάλη
Τα στοιχεία που παρουσίασε ο Παύλος Χαϊκάλης χθες θα εξετάσουν στο κόμμα των ΑΝΕΛ προκειμένου να αποφασίσουν εάν οι απαντήσεις που έδωσε είναι πειστικές ώστε να παραμείνει στις εκλογικές λίστες.
Μετά από μια σειρά κοινοβουλευτικών ερωτήσεων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτο υπογράφοντα τον Λευτέρη Αυγενάκη, περί ύπαρξης εξωχώριας εταιρείας του Παύλου Χαϊκάλη, ο τέως υπουργός παραδέχθηκε ότι διατηρεί off shore από το 2008 στην Κύπρο.
Μετά από ένα μήνα σιωπής ο Παύλος Χαϊκάλης χθες, σε συνέντευξη Τύπου υποστήριξε ότι δεν είναι μέτοχος, ούτε ιδιοκτήτης offshore εταιρείας.
«Μέσω λάσπης στο πρόσωπό μου θέλουν να χτυπήσουν τους ΑΝΕΛ και την απελθούσα κυβέρνηση», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο βουλευτής κ. Χαϊκάλης.
Ο κ. Χαϊκάλης εξέφρασε τη θλίψη του για το επίπεδο στο οποίο έχει περιέλθει ο πολιτικός διάλογος στη χώρα, εγκαλώντας, χωρίς να κατονομάσει, ιστοσελίδες και blogs για σκόπιμη άγνοια και διαστρέβλωση καθώς, όπως κατ” αρχήν επισήμανε, «η έννοια της εξωχώριου (offshore) εταιρείας δεν υφίσταται στην περίπτωση της Κύπρου από το 2003 και εντεύθεν, αφ” ης στιγμής η χώρα κατέστη πλήρες μέλος της ΕΕ, οπότε πρέπει να γίνεται πλέον λόγος για ευρωπαϊκές εταιρείες».
Ο κ. Χαϊκάλης τόνισε, επίσης, ότι ενημέρωσε σχετικά τον υπουργό κατά της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, μετά τις σχετικές ερωτήσεις βουλευτών για το θέμα αυτό.
Υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έπραξε πάρα πολύ σωστά ζητώντας του να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προς αποσαφήνιση του ζητήματος, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατέληξε λέγοντας πως η κατάρτιση της λίστας υποψήφιων βουλευτών είναι πάντοτε θέμα του Π. Καμμένου.

ΤΡΙΓΜΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!!!

Παραιτήσεις στους ΑΝΕΛ Λάρισας

Παραιτήσεις στους ΑΝΕΛ Λάρισας
Στη δίνη σοβαρών αναταράξεων έχουν μπει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στη Λάρισα οι οποίοι είδαν μέσα στην εβδομάδα την τοπική τους οργάνωση ένα βήμα πριν την διάλυση καθώς τρία μέλη της Συντονιστικής τους έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους.
Τα τρία γνωστά και δραστήρια πρώην στελέχη, παραιτήθηκαν από το κόμμα του Πάνου Καμμένου καταγγέλλοντας ουσιαστικά αλλαγή στη φυσιογνωμία του μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.
Το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται πλέον στο εσωτερικό του κινήματος στη Λάρισα είναι να θα καταφέρουν να συγκροτήσουν ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο, αφού φαίνεται πως αρκετοί από αυτούς που αποτέλεσαν τον κορμό του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιανουαρίου δεν δέχονται να συμμετάσχουν αυτή τη φορά.
Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του Γιώργου Ακριβούλη, δεύτερου στη λίστα του ψηφοδελτίου και προσωπικού φίλου του Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, ο οποίος σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να… «κουνήσει μαντήλι» και μάλιστα καταγγέλλοντας πρόσωπα και συνεργασίες!
Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς όλο το βάρος πέφτει στον βουλευτή του κόμματος Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος, όπως είναι ήδη γνωστό και ο ίδιος είχε διαφοροποιηθεί στο παρελθόν με κάποιες από τις επιλογές της ηγεσίας, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την διαφωνία του για τη στάση του κινήματος στο δημοψήφισμα, όταν ο ίδιος τάχθηκε επίσημα υπέρ της αποχής, κάτι που τον δικαίωσε εν τέλει πολιτικά.
Πλέον είναι δεδομένο πως μόνο ο Λαρισαίος βουλευτής μπορεί να συγκρατήσει τις φυγόκεντρες δυνάμεις και να περισώσει την κατάσταση στο δρόμο προς τις εκλογές. Έναν δρόμο ο οποίος όμως εξακολουθεί να είναι μακρύς…
Λ.Π.
http://www.larissanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου