Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Αγαπητοί Συνέλληνες,

Άργησα να πάρω θέση για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου γιατί πίστευα ότι υπήρχαν πιθανότητες αυτό να μην πραγματοποιηθεί ώστε να αποφευχθεί ο Εθνικός Διχασμός καθώς θεωρώ ότι έπρεπε να διεξαχθεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες νωρίτερα με ανοιχτές τράπεζες και με πιο ξεκάθαρη ερώτηση. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει κι έτσι την Κυριακή θα οδηγηθούμε στις κάλπες…
Συνεπώς επειδή κατά φύση και θέση είμαι υπέρ της Άμεσης Δημοκρατίας και κατά των εκβιασμών δεν μπορώ να απέχω από τη διαδικασία όπως προτείνουν πολλοί πολίτες και μάλιστα κάποιοι από τον ευρύτερο πατριωτικό χώρο στον οποίο κι εγώ ανήκω.  Γνωρίζουν όλοι ότι δεν είμαι αριστερός (αν και δεν πιστεύω στους όρους Αριστερά και Δεξιά)  και δεν έχω καμία σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα διαφωνώ μαζί του σε πάρα πολλά ζητήματα ειδικά στο Θέμα της Ιθαγένειας που χάρισε ευκόλως. Όμως θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκάθαρη στάση στο γεγονός ότι αν το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος δεν είναι υπέρ της πολιτικής του τότε θα παραιτηθεί, αυτό είναι έντιμο και πρωτοφανές στη μεταπολίτευση.
Τα μέτρα των δανειστών είναι εξαθλιωτικά κοινωνιοκτόνα και μη αναστρέψιμα, όχι μόνο τα τελευταία προτεινόμενα αλλά κι όλα τα προηγούμενα που εφαρμόζονται από το 2010.
Έτσι ανεξάρτητα από το ερώτημα του δημοψηφίσματος το διακύβευμα του είναι ΥΠΟΤΑΓΗ ή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, Εξαθλίωση ή περιπέτεια (με αίσιο όμως τέλος;;;), Τόλμη ή Φόβος…
Η καταστροφική πολιτική των τελευταίων 30 ετών αλλά και η Παραχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας με την ψήφιση του Μνημονίου 2 δεν έδωσαν περιθώρια ελπίδας για τους Έλληνες στις κατ΄επίφαση ουσιαστικά διαπραγματεύσεις των τελευταίων πέντε μηνών.
Κατόπιν τούτο ο καθένας από εμάς πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του γιατί:
Αν η συγκυβέρνηση συμφωνούσε στα μέτρα των δανειστών θα χαρακτηρίζονταν από πολλούς ως προσκυνημένη και υποτακτική. Αν πάλι τολμούσε τη Ρήξη και ουσιαστικά την Έξοδο από το Ευρώ πολλοί θα την χαρακτήριζαν ως καταστροφική και θα ξεσηκώνονταν  δημιουργώντας συνεχείς εντάσεις που θα έβλαπταν την Πατρίδα.
Έτσι, καλό είναι να πράξουμε έστω και για μία φορά τη δημοκρατική μας επιλογή μέσω του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. Οι αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων έτσι κι αλλιώς οδηγούν στο γκρεμό.. Ακόμη και να περάσουν τα μέτρα σε 5-6 μήνες θα έρθουμε στα ίδια επίπεδα. Η ανεργία θα συνεχίζεται και θα αυξάνεται (γιατί δεν υπάρχει ούτε προβλέπεται παραγωγική διαδικασία), οι μισθοί και συντάξεις αναγκαστικά άμεσα ή έμμεσα θα περικοπούν, ο ΕΝΦΙΑ θα συνεχίζεται εσαεί και η υψηλή φορολόγηση θα τσακίσει τις εναπομείνασες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Συνεπώς το ΟΧΙ στα νέα μέτρα είναι επιλογή – μονόδρομος για τους Έλληνες πολίτες. Ο δρόμος φυσικά και θα είναι δύσκολος όμως η Ελλάδα οφείλει να δείξει γι ακόμη μια φορά μετά από πολλά χρόνια το ανάστημά της στην ανθρωπότητα, θα δείξει στους δανειστές – δυνάστες ότι δεν υποτασσόμαστε, ότι δεν είμαστε υποχείριά τους, ότι δεν υποθηκεύουμε το Μέλλον των Παιδιών μας….
Επίσης ένας λόγος που με οδήγησε στο ΟΧΙ είναι ότι όλοι όσοι δημιούργησαν την εξαθλίωση των πολιτών, το πελατειακό κράτος, τη διαφθορά και τη διαπλοκή έρχονται σήμερα γι ακόμη μια φορά ως δήθεν σωτήρες των Ελλήνων και προπαγανδίζουν υπέρ του ΝΑΙ.
Βέβαια  μακριά από την Πατρίδα μας ο Εθνικός Διχασμός, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα οφείλουν οι αντιφωνούντες να το σεβαστούν.

Όμως  όποια και να είναι η απόφαση των πολιτών πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι το εξής:  Οι δανειστές δεν ενδιαφέρονται για τα χρήματα που έτσι κι αλλιώς ξέρουν ότι ακόμη και με μνημόνια δεν πρόκειται να τα πάρουν. Ενδιαφέρονται για το οικόπεδο που ονομάζεται ΕΛΛΑΣ, θέλουν εκτάσεις, θάλασσες, ΑΟΖ, Ενέργεια, λιμάνια αεροδρόμια και κάθε τι κερδοφόρο στην Πατρίδας μας, θα τα παραδώσουμε;;; ΟΧΙ!!!

Τσιάρας Δημήτρης
Μηχ/γος - Μηχ/κος
Συντον. τύπου - επικοινωνίας της Ελληνικής Επαναφοράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου