Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ;;; «Πιάτσα» Στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας

 - Αλλοδαπές Πλησιάζουν Συνταξιούχους Για να Προσφέρουν «Yπηρεσίες»

«Πιάτσα» Στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας - Αλλοδαπές Πλησιάζουν Συνταξιούχους Για να Προσφέρουν «Yπηρεσίες»

Με στόχο να «κουράρουν» ηλικιωμένους, προσφέροντάς τους προσωπικές υπηρεσίες, για λίγα μόνο ευρώ, εμφανίζονται στην Κεντρική
πλατεία της Λάρισας «ανυποψίαστες» αλλοδαπές.
Σύμφωνα με πληροφορίες  και μαρτυρίες θαμώνων, είναι πρόσωπα που εμφανίζονται πρωινές ώρες, στιγμές δηλαδή που η πλατεία είναι γεμάτη κυρίως από συνταξιούχους. Αναπάντητο ωστόσο παραμένει το ερώτημα αν λειτουργούν μόνες τους ή προωθούνται εσκεμμένα από κάποιους άλλους ειδικά στις περιόδους που οι συντάξεις έχουν κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Το μόνο σίγουρο όμως είναι πως, όσο συχνά και αν συμβαίνει αυτό, λειτουργούν παράνομα σε κάθε περίπτωση και χωρίς τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας και φυσικά χωρίς να έχουν προβεί στις αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις.
«Είναι ένα φυσικό επακόλουθο καθώς έκλεισαν οι οίκοι ανοχής στο κέντρο εδώ και δύο περίπου χρόνια» επεξηγεί μια επαγγελματίας ιερόδουλη που δραστηριοποιούνταν σε έναν από τους 9 συνολικά οίκους που βρίσκονταν από το 1950 στη Βύρωνος και στην Ηφαίστου. «Οι ηλικιωμένοι που δεν έχουν τη δυνατότητα της μετακίνησης τόσο εύκολα, γίνονται στόχος διάφορων αλλοδαπών που παράνομα δραστηριοποιούνται στον χώρο και τους πλησιάζουν στην Κεντρική πλατεία χωρίς να ξέρουμε τι σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα έχει η καθεμία» τονίζει και συνεχίζει αναφερόμενη στο γεγονός πως μετακινήθηκαν από το κέντρο:
«Οι οίκοι ανοχής στο κέντρο δεν εξυπηρετούσαν μόνο τους Λαρισαίους αλλά και πολλούς άλλους που έρχονταν με τα ΚΤΕΛ. Τώρα υπάρχει η παράνομη πορνεία στο κέντρο και αυτό είναι αποτέλεσμα της απόφασης να κλείσουν οι οίκοι ανοχής στην ευρύτερη περιοχή.
Συνυπήρχαμε με τη γειτονιά χωρίς προβλήματα για πολλά συνεχόμενα χρόνια». Ωστόσο αντίθετη είναι η γνώμη μιας επιχειρηματία – ιερόδουλης που δραστηριοποιείται σε συγκρότημα οίκων ανοχής (ένα σύστημα που πρώτη έφερε στην περιοχή η πλέον πανελληνίως γνωστή κ. Σούλα Αλευρίδου με επένδυση πολλών εκατομμυρίων αλλάζοντας τα δεδομένα) έξω από τη Λάρισα καθώς λέει συγκεκριμένα:
«Είναι κοινωνικό ζήτημα η εμφάνιση τέτοιων παράνομων περιπτώσεων στο κέντρο το τελευταίο διάστημα. Πεζοδρόμιο πάντα γινόταν και θα γίνεται απλά τώρα φαίνεται πως γίνεται με πολύ βιαστικό τρόπο για λίγα χρήματα και σε ασυνήθιστο χώρο. Ίσως παίζει ρόλο και η οικονομική κατάσταση» και συνεχίζει:
«Εμείς σαν συγκροτήματα εκτός πόλης δεν επηρεαζόμαστε από τέτοιου είδους καταστάσεις και δεν πιστεύω πως επειδή έκλεισαν στο κέντρο οι οίκοι ανοχής βγήκαν οι παράνομες στο κέντρο. Είναι ίσως και το γεγονός πως τους τελευταίους μήνες έχουν περάσει στην Ελλάδα και αρκετοί μετανάστες και όλοι ψάχνουν έναν τρόπο να επιβιώσουν. Ένας από αυτούς ίσως είναι και ο συγκεκριμένος». Σημεία των καιρών; Ποιος ξέρει…
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου