Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Η ΝΕΑ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ...

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ για εκδηλώσεις.
1) ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΓΡΑΠΤΩΣ το ολοκληρωμένο Πλαίσιο που διέπει την παραχώρηση κάθε δημοτικού χώρου. Προφανώς, για μας, δεν είναι μόνο η οικονομική πλευρά (δωρεάν ή με αντίτιμο). Προτεραιότητα έχει η διασφάλιση της ανοικτής δημοκρατικής έκφρασης ταυτόχρονα με αυτήν της κοινωνικής συνοχής και ηρεμίας και της μη προσβολής του αισθήματος των χρηστών ηθών.
2) ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΜΕ με τη συνδιοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.
3) ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΜΕ με τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας σε έναν ιδιώτη επαγγελματία που φιλοξενεί έναν ομιλητή ο οποίος έχει "Ινστιτούτο/Οργανισμό ...και επαγγελματικού χαρακτήρα.
4)Παρατηρήσαμε ότι, η πρόθεση του διοργανωτή για μία εκδήλωση σχετικά με την "υγιεινή ζωή" (όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος) ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ έχει με το θέμα της εκδήλωσης!
Ένα θέμα που, ο τίτλος του ("το Πάθος του Θεού για Ζωή:..." εύλογα προκάλεσε.
5) Είμαστε προφανώς, υπέρ της ελεύθερης δημοκρατικής έκφρασης. Αυτό, ουδεμία σχέση όμως έχει με πρακτικές "εκτόξευσης τελεσίγραφων και απειλών", όπως αυτές που εξέφρασε ο "φιλοξενούμενος στην πόλη μας και στον δημοτικό μας χώρο" απέναντι στη Μητρόπολή μας.
Δεν θέλουμε να καταλογίσουμε σκοπιμότητα στη Δημοτική Αρχή. Άλλωστε, ο Δημαρχεύων κος Σούλτης το αναγνώρισε το λάθος και δεσμεύτηκε σε ότι ζητήσαμε να τα έχουμε.
Δεν μπορούμε όμως να μην αναφέρουμε με λύπη:
* από τη μία την επιμονή της "κάλπικης διάψευσης" της συνδιοργάνωσης (κατά την ταυτόχρονη διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου και της εν λόγω εκδήλωσης η αφίσα της Συνδιοργάνωσης ήταν ανηρτημένη τόσο στην ιστοσελίδα του ομιλητή όσο και ... στο δημοτικό χώρο της εκδήλωσης,
* από την άλλη, να υπάρχει "άδικη μετατόπιση ευθύνης" σε ένα έντυπο μέσο το οποίο αφού φιλοξένησε όλες τις απόψεις ανέδειξε μέσω ρεπορτάζ τις πτυχές του θέματος.
Με πρωτοβουλία της δημοτικής συμβούλου της Νέας Λάρισας κας Κατερίνας Ζιαζιά, με την προσυπογραφή και των άλλων 2 δημ. συμβούλων (του επικεφαλής ΚωνσταΝτίνου Διαμάντου και του κου Μάριου Ξηρομερίτη) κατέθεσε έγκαιρα, πριν το ΔΣ, επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΔΣ. 
Πρόεδρο του ΔΣ. (επισυνάπτεται στην επόμενη ανάρτηση μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου