Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Ο ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΣ ΞΑΝΑΠΡΟΚΑΛΕΙ: - ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ !!!


Για άλλη μια φορά, ο βλάσφημος που… τόλμησε να «σατιρίσει» (έτσι νομίζει) τον Γέροντα Παΐσιο με τη γνωστή εκείνη σελίδα στο facebook, προκαλεί εκ νέου, σχολιάζει το agioritikovima.gr.

Αυτή τη φορά, ο Φίλιππος Λοΐζος, όπως ονομάζεται, εμφανίστηκε με συνέντευξή του (δημοσιεύτηκε, μία ημέρα πριν την αγιοκατάταξη του Γερ. Παΐσιου) και κάνει λόγο για φίμωσή του, εξαιτίας της ποινής που του επέβαλλε το δικαστήριο.

Ο βλάσφημος παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα grekamag.gr και σε αυτή, μεταξύ άλλων, βάζει στο ίδιο επίπεδο τη δική του πράξη με τη σάτιρα του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo. Λέει μάλιστα, πως το περιοδικό του «με είχε στηρίξει εξαρχής και είχα την τύχη να μιλήσω με τους συντάκτες της σε μια συνέντευξη που τους είχα παραχωρήσει. Ήταν αναστατωμένοι και μου έκαναν ένα σωρό ερωτήσεις. Πώς έγινε η σύλληψη, τι νοοτροπία έχουν οι Έλληνες, για την ψυχολογική μου κατάσταση, ποιοι με στηρίζουν, για την άνοδο του ναζισμού κτλ. Η δύση θα βιώσει μια σκοτεινή περίοδο αλλά όχι σκοταδισμού, τουλάχιστον όχι θρησκευτικού. Σκοταδιστικές εποχές βιώνουν και βίωναν ανέκαθεν οι λαοί της ανατολής, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας».

Ο Λοΐζος έχει καταδικαστεί σε 10μηνη φυλάκιση για καθύβριση θρησκεύματος κατ’ εξακολούθηση, εξαιτίας της σατιρικής σελίδας που είχε φτιάξει στο facebook ως Γέροντας Παστίτσιος. Έχει καταθέσει έφεση η οποία θα εκδικαστεί προσεχώς.

Στη συνέντευξη, κάνει λόγο πως οι κατηγορίες είναι για γέλια και δεν δείχνει την παραμικρή μεταμέλεια. makeleio.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου