Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Κοροϊδία των πολιτών, των μηχανικών και όλου του τεχνικού κλάδου!!!

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ;;;

                                                                                                του Δημήτρη Τσιάρα
                    Μηχ/γου - Μηχ/κου - Συντονιστή Τύπου κι Επικοινωνίας της Ελληνικής Επαναφοράς


Η Κυβέρνηση και το παραλυμένο πλέον κράτος εμπαίζουν χιλιάδες πολίτες οι οποίοι έχουν ενταχθεί ή περιμένουν να ενταχθούν τόσο στο πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ΄οίκον" όσο και στο πρόγραμμα αντικατάστασης συστήματος θέρμανσης σε σύστημα Φυσικού αερίου. 
Πιο συγκεκριμένα Χιλιάδες καταναλωτές περιμένουν εδώ και μήνες στο ακουστικό τους , προσδοκώντας ότι με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης τον περασμένο Σεπτέμβριο θα επιδοτηθούν για να μετατρέψουν τις κεντρικές τους θερμάνσεις πετρελαίου σε φυσικού αερίου.
Όπως όμως όλα δείχνουν, χάνουν τον φετινό χειμώνα οριστικά, καθώς σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», τέσσερις μήνες έπειτα από τις εξαγγελίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, το σχετικό πρόγραμμα βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά, αφού ενώ έχουν κατατεθεί περίπου 10.000 αιτήσεις, δεν έχουν απελευθερωθεί τα 15 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για τη χρηματοδότησή του.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκκρεμεί η σύμβαση με τις ΕΠΑ Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας που θα τις καταστήσει και φορείς του έργου.
Αυτό σημαίνει ότι ο φετινός χειμώνας χάνεται οριστικά, καθώς ακόμη και σήμερα αν απελευθερωθούν τα κονδύλια, από το να εγκριθεί η αίτηση μέχρι και τη σύνδεση με το φυσικό αέριο της ΕΠΑ χρειάζονται δύο μήνες, υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου