Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΟΛΑ ΤΥΧΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ;;;Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Ε Τ Α Ι !!!

πληγμα , παγκοσμια , μαχη , κατα , aids , δεκαδες , γιατροι , boeing777  , καταρριφθηκε ,
 
shadow

Πλήγμα για την παγκόσμια μάχη κατά του AIDS – Δεκάδες γιατροί στο Boeing που καταρρίφθηκε


Ανάμεσά τουςκαι ο Γεπ Λάνγκε, μοναδικός στο είδος του καθώς είχε πίσω του 30 χρόνια έρευνας στη μάχη κατά του ιού και της ασθένειας – Προορισμός τους ήταν η Μελβούρνη, όπου θα ξεκινήσει το 20ό Παγκόσμιο Συνέδριο για τη μάχη κατά του AIDS/HIV
Μέχρι και 100 επιβάτες του αεροσκάφους με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ που καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία θεωρείται ότι πήγαιναν στο 20ό Παγκόσμιο Συνέδριο για την καταπολέμηση του AIDS, ανάμεσά τους κορυφαίοι ερευνητές, επιστήμονες και ακτιβιστές, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Τζούλι Μπίσοπ.
Την Κυριακή ξεκινά στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το 20ό Παγκόσμιο Συνέδριο για τη μάχη κατά του AIDS/HIV. Πολλοί συμμετέχοντες αναφέρουν ότι η ανταλλαγή mail με τους συναδέλφους τους δείχνει πως δεκάδες ερευνητές βρίσκονταν σε αυτήν την πτήση, ώστε να συνεχίσουν από την Κουάλα Λουμπούρ το ταξίδι για το συνέδριο, μια που το συγκεκριμένο αεροσκάφος θα πετούσε μετά για Μελβούρνη.
Ανάμεσά τους φαίνεται ότι ήταν και ο Γεπ Λάνγκε, που είχε πίσω του 30 χρόνια έρευνας στη μάχη κατά του ιού και της ασθένειας. Ήταν πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Κοινότητας για το AIDS (IAS), η οποία και διοργανώνει το συνέδριο και ήταν υπέρμαχος της διάθεσης φθηνών φαρμάκων για την ασθένεια σε χώρες της Αφρικής.
«Έαν ήταν στην πτήση, τότε έχουμε χάσει έναν γίγαντα στη μάχη κατά της ασθένειας» είπε στο Reuters ο σημερινός πρόεδρος της IAS, Κρις Μπέυρερ.
Στα θύματα της τραγωδίας συμπεριλαμβάνεται και ο Γκλεν Τόμας, εκπρόσωπος Τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος επρόκειτο να μετάσχει στο διεθνές συνέδριο για το AIDS στη Μελβούρνη, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της υπηρεσίας Επικοινωνίας του ΠΟΥ Γκρέγκορι Χάρτι.
Χρήσιμα links
«Με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο ΟΗΕ έχασε έναν από τους συνεργάτες του στη συντριβή του αεροσκάφους της Malaysia Airlines. O Γκλεν Τόμας μετέβαινε στο συνέδριο για το AIDS στην Αυστραλία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου του ΟΗΕ στη Γενεύη.
Ο Γκλεν Τόμας εργαζόταν παλιά στο ΒBC και είχε αφιερωθεί στα θέματα «δημόσιας υγείας», τόνισε ο Χάρτι έχοντας δίπλα του συναδέλφους του εκπροσώπους του ΟΗΕ, ορισμένοι μάλιστα δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Ο Χάρτι πρόσθεσε ότι δεν υπήρχε άλλο μέλος του προσωπικού του ΟΗΕ στα θύματα της συντριβής. Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη μνήμη του Γκλεν Τόμας, ο οποίος έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στους συναδέλφους του και τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στον ΟΗΕ.
Σύνεδροι που προετοιμάζουν τη συνάντηση δήλωσαν ότι το κλίμα στη Μελβούρνη είναι βαρύ.
«Υπήρχαν μεγάλα κεφάλια στη μάχη κατά του HIV στο αεροπλάνο. Αυτό θα έχει επιπτώσεις παγκοσμίως, επειδή όταν χάνονταν ηγέτες στην έρευνα πάντα υπάρχει αντίκτυπος. H γνώση των ανθρώπων αυτών είναι αναντικατάστατη» ανέφερε στην εφημερίδα Guardian ο καθηγητής Ρίτσαρντ Μπόιντ που συμμετέχει στη διοργάνωση.
Η Γαλλίδα επιστήμονας Φρανσουάζ Μπαρ-Σινουσί, που βραβεύθηκε το 2008 με το Νόμπελ Ιατρικής, για την ανακάλυψη του ιού του HIV δήλωσε συντετριμμένη από το χαμό του Λανγκ και τόνισε πως το συνέδριο θα γίνει κανονικά, μια που «αυτό θα ήθελαν και όλοι οι σύνεδροι που χάθηκαν στη μοιραία πτήση».


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου