Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

Aυτo συντελείται στην Ελλάδα τα τελευταία, 30 τουλάχιστον, χρόνια κάτω από την μύτη μας! 
"Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του. 
  Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του. 
  Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, 
να επινοήσει μια νέα ιστορία ... 
  Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν . 
  Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα"

                                           
Μίλαν Κούντερα (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης



Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει κάποτε ότι «η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο». Φαίνεται ότι αυτή η φράση του «Εθνάρχη», δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα
Πώς εξηγείται ότι αυτή η χώρα που υπέστη τα πάνδεινα από τους Νεότουρκους και τον Μουσταφά Κεμάλ, σφαγείς των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, γεννά, τρέφει και ανταμείβει τόσους Ανθέλληνες, που προπαγανδίζουν τον εθνικισμό και ρατσισμό των γειτόνων μας και χαρακτηρίζουν τους Έλληνες πατριώτες ρατσιστές και σωβινιστές και χωρίς υπερβολή και «θύτες»;
Μόνο και αποκλειστικά με όρους ψυχοπαθολογίας μπορούν να ερμηνευτούν τέτοια φαινόμενα.
Υπήρξαν πολλές αφορμές που αναδεικνύουν αυτό το φαινόμενο, αλλά το αποκορύφωμά το ζούμε αυτή τη στιγμή, με αφορμή τη απότιση φόρου τιμής από την Ελληνική Βουλή στη γενοκτονία των Ποντίων.

Τι έκανε η γνωστή συγγραφέας του βιβλίου ιστορίας του «συνωστισμού”, Μαρία Ρεπούση;
Αποχώρησε επιδεικτικά από την αίθουσα, μόλις ο πρόεδρος της βουλής ζήτησε από τους 300 βουλευτές να σηκωθούν όρθιοι και να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή για τη γενοκτονία των Ποντίων και τα θύματα του Τουρκικού φασισμού!
Και να φανταστεί κανείς ότι η κυρία Ρεπούση εκλέχτηκε σε μια περιοχή του Πειραιά, όπου ζουν πρόσφυγες (και Πόντιοι), που οι γονείς τους υπέστησαν τα πάνδεινα από την τουρκική θηριωδία.
Είναι ένα φαινόμενο που δεν μπορεί να το συλλάβει η φαντασία του ανθρώπου. Τέτοια διαστροφή; Τέτοια αμνησία. Τέτοιο μίσος κατά των Ελλήνων. Τέτοια υποτέλεια; Τέτοιο συναίσθημα αυτοκαταστροφής!
Να την χαίρονται όσοι την ψήφισαν ...
Δεν είναι φυσικά οι μόνοι. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που υπέστη πλύση εγκεφάλου από τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης, στην οποία είναι ενταγμένα πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ένα σημαντικό μέρος της ελληνικής διανόησης που εκφράζει την ιδεολογία της παρακμής, κυρίαρχα τμήματα της άρχουσας τάξης, που κερδοσκοπούν εμπορευόμενα μέσω της εθνικοφροσύνης την πατρίδα και σημαντικά τμήματα της Αριστεράς, που λόγω λανθασμένου και παρωχημένου κοσμοπολίτικου διεθνισμού, ταυτισμένου με την παγκοσμιοποίηση και τη Νέτα Τάξη, απεργάζονται τον χαμό και τον όλεθρο της Ελλάδας.
Η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι πρωταρχικά οικονομική, ούτε δευτερευόντως πολιτική, αλλά πολιτισμική, με την έννοια ότι οι Έλληνες έχασαν μέσω της διαφθοράς και της σήψης και της αποδοχής του καταναλωτικού μοντέλου της αποκτήνωσης και της αποχαύνωσης κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, τις οικουμενικές πνευματικές και ηθικές αξίες του ελληνικού πολιτισμού. Έχασαν το στέρεο βάθρο της ύπαρξης και της προκοπής τους. Ένα απέραντο κενό διακρίνει την ελληνική κοινωνία. Κενό από οράματα, αρχές και αξίες που διακρίνουν μια κοινωνία που τη διακρίνει ο αυτοσεβασμός και η αξιοπρέπεια.
Αυτή είναι η βασική αιτία της κρίσης.
Το χρήμα αναδείχτηκε στην Ελλάδα η μεγαλύτερη αξία. Από μέσο γίνηκε αξία.
Όποιος άμεσα ή έμμεσα υποσχεθεί ότι «λεφτά υπάρχουν», θα τρέξει να τα αρπάξει. Τώρα το σύνθημα είναι: «Να μη κοπούν τα λεφτά». Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Το πρόβλημα των Ελλήνων είναι η νοοτροπία του και η συμπεριφορά του που υπέστη τέλεια διαστροφή. Δεν είναι η οικονομία.
Στην παρακμιακή αυτή πορεία του τόπου πρωτοστατούν οι αποδομητές της εθνικής συνείδησης και ιστορικής μνήμης που διατηρεί την ύπαρξη και προκοπή ενός λαού με σκοπό να γίνουμε εγωιστικά καταναλωτικά υποκείμενα της νεοταξικής παγκοσμιοποιημένης αγοράς. 
Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας: Δε φταίνε οι ξένοι για τα χάλια μας και την κατάντια μας, αλλά εμείς οι ίδιοι! Εμείς φέραμε τη χώρα μας σ’ αυτή την παρακμιακή κατάσταση, επιβραβεύοντας κατά προτεραιότητα όσους επιβουλεύονταν την καταστροφή μας.
Η ψυχοπαθολογία της αυτοκαταστροφής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου